Kan het dan ook met een sigaar?


En toen was er licht.

Ha Theo! ik bedoel.. Beste Meneer van Gogh,

Afgelopen Zaterdag, 13 December, heb ik samen met een vriendin een kijkje genomen in vGennep. Al een tijdje lees ik met veel lol de stukken op uw website, zo nu en dan worden ze uitgeprint en tijdens de maatschappijleerles gelezen door vrienden. Niet dat die slinkse leraar daar blij mee is, maar goed, aangezien u over maatschappelijke dingen schrijft kan hij het niet verbieden. ik dwaal af, 13 december dus..
RNN zet hem op 7!
Na het interview met RNN heeft u mijn boek gesigneerd, vervolgens trachtte mijn vriendin een foto te maken van U met palestinasjaal op uw hoofd en mij, het verregende puberige beugelbekkie, ernaast. bij deze wil ik u bedanken voor uw vriendelijkheid om dit hoofddeksel te accepteren.
Via diverse fora werd mij duidelijk gemaakt dat theo v gogh een beledigend varken is, ik heb vernomen dat dit linkse tuig weer eens uit de nek lult. ik vond u een zeer aardig persoon en dat bedoel ik echt niet slijmend! ik was zelfs zo positief dat m'n moeder zei dat ze het gezellig zou vinden als u eens een kopje thee komt drinken.
ik heb uw boek nog niet kunnen lezen omdat ik het pas met de kerst officieel krijg. verder wilde ik nog even zeggen dat uw stukje over de arrestatie van Saddam kort maar zeer krachtig was! top!


En toen was er licht.


volgens persoonlijke minieme mening zijn er in dit kleine klote land teveel automobielverslaafden, kunnen zij niet alllen standrechtelijk geexecuteerd worden op het prins claustrofobia plein, een leeg land zonder zorgen achterlatend, rust om eens lekker te rollen in nieuwe problemen

valerie

En toen was er licht.


Met tranen in de ogen heb ik moeten aanhoren wat wij, de autochtone bevolking van Nederland, die arme Marokkaantjes allemaal hebben aangedaan. Door onze schuld hebben zij treinen, zwembaden, winkelcentra, scholen en bioscopen onveilig gemaakt. Door onze schuld werden er dodenherdenkingen geschonden, jonge meisjes aangerand en bejaarden geterroriseerd. De Marokkaanse rapper met zijn vriendjes in B&W, de linkse politici, ook in B&W, meneer Abou Jahjah van de AEL in Nova, allemaal weten ze te vertellen dat het onze schuld is.
Wij zetten die Marokkaanse gezinnen in veel te kleine huizen, geven die jongens geen eigen clubhuis en geen perspectieven. Ja, dan is het logisch dat zij crimineel worden. Dat zij thuis leren dat alle Nederlandse mannen vieze varkens zijn en alle Nederlandse vrouwen hoeren, heeft er natuurlijk niets mee te maken.
Als medeschuldige wil ik graag meedenken over een oplossing voor dit probleem. Laten wij eenmaal een royaal gebaar maken en voor deze lieve, onschuldige jongens een enkele reis Marokko te kopen, zodat zij niet langer hoeven samen te leven met vieze varkens en hoeren. Zij die niet uit zichzelf gaan zullen wij, om hen te beschermen tegen die slechte invloeden van ongelovige honden, met enige dwang moeten verwijderen.
Daar is nog geen wet voor, zegt u?
Wanneer een meerderheid van de bevolking hier voor is, moet het mogelijk zijn er een wet voor te maken.

Arnhem, André Frijters
En toen was er licht.

Geachte heer Van Gogh, beste Theo,

Eens voer ik op de Friesche wateren,
En sprong bij mij op dek,
Enen gereformeerden Friesch,
Die vroeg,
Met grote bek,
Is Friesch enen Taal,
Of Dialect?
Ik zei,
Man, ben jij me daar even gek,
Het Friesch is geen Taal,
Neen, het Friesch is een spraakgebrek !

Es lebe Max van Friesland !

Als immer, met de meeste hoogachting,
Martin J.J. Kool,
Amsterdam.

En toen was er licht.


Hallo ebru,

ik vind het onwijs knap dat een meid van "Turkse afkomst" zo openlijk haar mening durft te geven over bepaalde dingen. Als iedereen zo "eerlijk" zou zijn als jij dan zou de wereld er stukken op vooruitgaan. Helaas moet ik je ook vertellen dat ik het grotendeels niet eens ben met je opvattingen en uitlatingen maar dat neemt niet weg dat ik enorme bewondering heb voor het feit dat je zo "sterk" en "krachtig" overkomt. Ik vind ook dat iedereen zijn eigen mening moet kunnen geven en dat iedereen elkaars mening moet respecteren. Ik wens je veel succes in je leven en hoop nog ooit eens een reactie van je te krijgen. Je zal het waarschijnlijk te druk hebben :)

Groetjes,
Z.Karaca

ps.Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
En toen was er licht.

Beste Theo,
Wellicht maken wij het nog mede, met welk een omstreden figuur deze prinses ooit zal gaan trouwen.

Hartelijke Groeten,
Hans van Bronswijk

PS. Succes met je nieuwe boek!

En toen was er licht.


Mevrouw Ebru Umar; met sorry bedoelt meneer neemt u mij niet kwalijk ik wilde u niet bezeren ergo zelfs niet tegen u aanbotsen ik had uit moeten kijken!
Maar sorry is voor u niet genoeg, er moet nog een heel verhaal bij. Sorry met de achterliggende, niet uitgelegde verontschuldiging, is voor u niet aanvaardbaar.
Jammer dan! Suses met uw eentje!

Hagenees in Enschede

En toen was er licht.


Waarde Theo,

Een verademing die ongezouten kritiek in jouw columns iedere week. Links noch rechts, doch recht door 't midden voor z'n raap. Vooral in vergelijking met de nog immer obligate commentaren van de politiek-correcte kerk, van NRC, NOVA tot Barend & Van Dorp. Met name dit laffe minibreinduo, aangevuld met de onbenullige lawaaipapegaai Mulder, kan er wat van.
Jij bent in mijn ogen een groot duider en "well connected" Hoe bestaat 't dat een onbenul als Mulder - afgestudeerd aan de Rodeschool-ULO ? - zo'n rol kan blijven vervullen voor een paar ton euro's per jaar ? Een volk dat zoiets toelaat verdient ook niet beter, denk ik dan.
Hoe duid jij dit ?

Saluut,
Geert Bader

PS Mijn vrienden en ik krijgen nooit antwoord van B&VD op e-mails waarin wij vragen Mulder nu eens eindelijk af te schieten. Vreemd hè ?

En toen was er licht.


Heel mooi gezegd van Pamela over de publieke omroep.
Ik walg net zo hard van van Dam als zij. Maar denk ook eens aan de gevolgen van het opheffen van de publieke omroepen. Of erger, het in de uitverkoop doen daarvan. Binnen no time zou de hele handel opgekocht worden door een Amerikaans-Joodse miljardair zoals in Duitsland met Bechtel gebeurde. En ik ben bang dat dan de censuur pas echt begint. Kijk naar de situsatie in Amerika waar het publiek onvoostelbaar eenzijdig wordt voorgelicht. Alles staat in het teken en belang van Israel. Kunnen we straks ook de godganselijke dag in de bek van Saddam Hoessein zitten te kijken, als u begrijpt wat ik bedoel. Ik ben voor vrije markt maar toch een stuk minder ideologisch als in het verleden nu ik de Amerikaanse media een beetje heb bestudeerd.
Ik lees dan ook liever maar de Pravda als ik echt wil weten hoe het zit. Nee, ondanks de Marcel van Dam's en de kosten laat de publieke omroepen maar bestaan zodat wij tenminste een beetje gevarieerd worden voorgelicht. Zij brengen ook nog eens de andere zijde van een zaak onder de aandacht dan voortdurend haatzaaicampanges tegen Arabieren en Moslims.

Henk van Rossum

En toen was er licht.


Lieve Theo,

Wat attent van je om je deelneming te betuigen aan al die enorme denkers. Wat is hun denkvermogen, de gedachtengang van een onnozele twee-jarige?
Zouden ze van gedachten veranderd zijn na zelf een beejte door Saddam gemarteld te zijn of zijn ze daar te stom voor? Of is dat iets wat hen zelf nooit overkomen zou zijn in Irak omdat ze altijd zo vreselijk met iedereen mee lullen?

Alweer groetjes,
Everdine Stenger

En toen was er licht.


Beste Theo,

Of is dit slijmen?
Ik heb van St. Nicolaas jou boek gekregen en dat is smullen geblazen, wie zoet is krijgt L.....
Echter het volgende. Van Sint vernam ik dat hij bij het bestellen van dit boek de fout maakte dit te doen bij een vestiging van Bruna. Kennelijk is jou boek daar in de "Ban"? Ook navraag bij andere vestigingen van Bruna leerde hetzelfde.
Is dit jou bekend?

groeten Kees

En toen was er licht.


Beste mensen,

Gezien mijn -van nature- roodblonde haar, beschik ik wellicht tot in tegenstelling "deblondewijventheorie" wel over het i.q. om op het artikel Jort vs. J.P. in ABN en met vooral veel moeilijke woorden te reageren.
Maar........ ik heb hier maar 1 ding over te zeggen en dat in het boerenlullen-Nederlands: Jort, kelder niet naar niveau beneden J.P.'s peil, laat je niet kisten!
Laat iedereen toch lullen, of je wilt of niet; ze doen het toch. En als J.P. zijn dagen wil vullen met zeiken over waarheden gaat ie toch lekker alle boulevardblaadjes bestormen! Werk zat op dat gebied.
Geniet lekker van de extra verkoop van de Quote 500; geen overbodige luxe na alle research lijkt mij.

Ga zo door,
Suzanna.

En toen was er licht.


Theo,

Ik word helemaal gek van die mislukte interviews/talkshows op TV, kunnen we daar niet iets tegen ondernemen?
Ik weet niet wat je eigen ambities zijn op dit moment en of je daar tijd voor hebt, maar ik zou graag weer een confronterende talkshow op TV willen brengen zoals jij dat voorheen deed.
Graag verneem ik wat de mogelijkheden zijn

Marco

En toen was er licht.


Beste Theo,

Hiermede wil ik je even laten weten dat ik bijzonder heb genoten van Allah weet het beter. Alleen pagina 16 was al de prijs van het boek waard.
Hoe droevig het met het Nederlandse publiek is gesteld werd mij duidelijk toen ik gewoon door kon lopen op je sessie bij Scheltema in Amsterdam. Geen rij, niks. We zijn een klootjesvolk.
Veel sterkte en keep it up, op alle terreinen.

Edward Frowein

En toen was er licht.


Beste Varken,

Ik zie je al helemaal zitten op je stoffige zolderkamer, jezelf aftrekkend bij plaatjes van Hirsi Ali, stoom uitblazend over de groeiende Islam. Hoe moet ik dat nou stoppen? Wacht, ik schrijf een column, want dan zullen de moslims ineens stoppen te geloven in ALLAH (er is geen God dan hij, de profeet Mohamed, vrede zij met hem, is zijn profeet)!
Stakker dat je bent. Vetgemest, door de modder gerolde, gehandicapt varken.
Ik lach iedere dag weer om die lelijke vieze afzichtelijke hartinfarcten-uitlokkende kutkop van je.
Heb je ooit wel 'ns een kutje van dichtbij gezien??
Nee he, stakker...
Kan ook niet anders als je eruit ziet alsof je moeder je op een zondagochtend heeft uitgebraakt bij haar niet verteerde alcoholresten! Hoe meer je een moslim belachelijk maakt, des te meer hij zich gaat inzetten voor zijn geloof,... Alleen maar om jou en je zielige landgenootjes tot waanzin te drijven....
Ga vooral zo door!
De tijdbom tikt gewoon door.

Jamal

En toen was er licht.


Heb je boek over Allah aangeschaft.
Een feest om te lezen, dank u.
Wanneer komt er een vervolg?
groeten,

rico

En toen was er licht.


Beste Theo,

Leuk je eens in levende lijve ontmoet te hebben. Je bent vriendelijk. Wat betreft die 102 kunstkaarten in dat kunstpakket moet je maar zo snel als mogelijk versturen want dan word ik weer 102 keer beroemder.

Mvg,
Erik van Loon, /\
Kunstenaar en choreograaf

En toen was er licht.


beste theo ik heb je boek gelezen ,ook wat andere boeken
heel goed!!!!
al die drijgemanten
laat ze maar lulen!!
de waarheid mag zeker niet gesproken worden wand dan trap je op allah s staart

jacco

En toen was er licht.


Beste Theo,

Nu de goddelijke kale niet meer onder ons is ben je de beste (ex)columnist van Nederland (motiefje?).
Ik zou je eeuwig dankbaar zijn als jij "de leemte op rechts" zou opvullen.
Ik heb alvast een paar puntjes voor ""ons" partijprogramma.
1. De grenzen gaan dicht voor een ieder die uit eigen belang naar Nederland komt (werken zal je kreng!).
2.De doodstraf wordt (her) ingevoerd.
3.Jury rechtspraak ook.. (om de linkers bij de les te houden).
4.Nederland treedt uit de EU.
5.Roken moet!
6.Benzine wordt betaalbaar en de minimumsnelheid op de snelwegen wordt 120.
Mag ik snel van je vernemen?

Met vriendelijke groet.
Rob

En toen was er licht.


Onderhoudende site, maar ik mis eigenlijk alle informatie die de titel mij aanvankelijk deed vermoeden; namelijk de walgelijke manier waarop de anti-rookmaffia, vermoedelijk bestaande uit zo'n 5 procent van de bevolking, tegenwoordig feller dan ooit tracht de zestig procent voornamelijk tevreden rokers in een verdomhoekje tracht te trappen. Minderheid onderdrukt meerderheid; heet dat geen terrorisme ??
Als het nog even zo door gaat overweeg ik serieus mijn bovenkleding te voorzien van een nader te bepalen kleur ster waarop met gothische letters het woord 'roker' is geborduurd. Want die kant gaan we wel op. Ik overwoog aanvankelijk na 8 jaar moederschap weer een baan buiten de deur aan te nemen, maar begin te vermoeden dat ik ondanks mijn opleiding en ervaring straks alleen nog kan kiezen tussen postbode of beverrattenvanger, want in iedere andere werkomgeving hoor ik als overtuigd roker niet meer thuis. Ook wordt mij binnenkort iedere mogelijkheid om horeca-gelegenheden te frequenteren ontnomen. En bij wie kan ik al mijn reiskosten declareren nu het openbaar vervoer voor mij ontoegankelijk is gemaakt ?
Vooral de enorme mate waarin met statistiek wordt gegoocheld en het verschil in aandacht voor onderzoeken omtrent de gezonde en ongezonde gevolgen van roken (helemaal geen/overdreven veel) zijn uitermate stuitend en horen niet thuis in een samenleving waarin mensen geacht worden ZELF hun keuzes te kunnen maken uit ALLE beschikbare informatie.
Jou op TV te zien roken is dan ook altijd weer een geestelijke opsteker. Hou dat vol ! Tenminste nog 1 normaal mens in deze wereld !

j.hartog

En toen was er licht.


meneer

gewoon uit interesse waarom haat u de Islam zo ,is dat het gevolg van een trauma of zo.
gewoon uit nieuwsgierigheid vraag ik het u ,had u er voor 11 sept ook al last van en hield alleen het feit dat het toen niet netjes was om over hen te schrijven u tegen of is de haat ontstaan door de brandende torens
hopelijk bent u bereid om mij een antwoord te geven want ik ben ongeneeselijk nieuwsgierig

mevr bouius

En toen was er licht.


Geachte Bernadette,

Je bent een sieraad voor onze samenleving.
Vr. groeten

Wally Zeylmaker (Fries/Surinaamse Haarlemmer)

En toen was er licht.


Ik vraag me af wat Theo bedoelt met extreemrechtse partijen die de volgende verkiezingen gaan winnen, waarschijnlijk bedoelt hij er de partijen mee die moordaanslagen plegen op politici.
Dus de PvdA gaat volgens Theo de volgende verkiezingen winnen. Mits Wouter Bos zijn kontje in vorm weet te houden.
Vaag ook D66 niet uit. Op het laatste moment gaan die krullebollen snel nog even naar de coiffeur en hop weer 3 zetels erbij.
De VVD kan nog uitpakken met Frits Bolkestein, die ook al zoveel succes had met "voor de verkiezingen rekenen we af met Pim Fortuyn, als een mes die in een plumpudding gaat".
Ik vrees inderdaad dat extreemrechrts de volgende verkiezingen gaat winnen en we dus weer het oude paarse kabinet terugkrijgen dat destijds zo handig het probleem Fortuyn wist aan te pakken.

WF Hermans

En toen was er licht.


meneer van gogh

haaat u de ongelovige omdat er zo veel zijn die niet van hun en andermans kinderen kunnen afblijven.?
haat u ongelovige omdat er ook daar zo veel rotzakken tussenzitten? nee, dan meet u met andere maten u kijkt naar de persoon zelf, maar nu het modern is om op ons te hakken scheert u ons allen over een kam ik vind dat op zijn zachts gezegd nogal dom.
maar goed het is uw ziel, geniet er van dat u zo veel mensen kwetst er komt een dag dat u voor uw schepper staat en dan helpt uw hoogmoed u niet meer ,ik wou dat ik u kon helpen maar helaas vrees ik dat u toch doof bent voor het goede en mooie in mijn prachtige godsdienst en ,Gij zult geen paarlen voor de zwijnen werpen , staat geschreven in een ander mooi boek

het ga u goed
gegroet yasmine

En toen was er licht.


TV wereld in een nottendop

Tis nu 20.45 op een woensdag avond,mijn oog is gevallen op een talkshow genaamd Percy's Place, wat een verschrikkelijke bagger,Het begint met een gemaakt gezellig surinaams huiskamertje waar je de ellende die gaat beginnen al in de lucht ziet hangen.De host genaamd Percy komt de studio in en het moment dat Percy zegt "the place to be" en er een grote stilte valt weet je al hoever het is.
Ze stellen vragen waar ze zelf verbaast van zijn te kunnen stellen en de gasten verbaast het nog meer.Als er tegen een gast als willeke Alberti word verteld , we vinden jou muziek het einde dan valt het surinaamse doek al, want welke surinamer houd er van Willeke?En de rest van de vragen kan je beter een slabbetje bij nemen want het likgehalte in Percy's place is goed voor 10 orgasmes. Misschien een nieuwe cast voor de serie SamSam?
is dit iets voor een column?

mvgr F van den Berg

En toen was er licht.


Niemand dwingt je, om je afkeer te doen blijken van de die-hards, wien Neer'lands bloed door de aad'ren vloeit, Theo!
Eerder is een tikkeltje respect op zijn plaats, voor diegenen, die rechtop bleven staan in de bulderende branding van de multicul-hersenspoeling, die al zo'n 30 jaar over ons landje/ West Europa raast!
En racisme? Bedenk even welke bevolkingsgroep het anti-semitisme nieuw leven heeft ingeblazen? Dat zijn de moslims, met name de Marokkanen.
De Antillianen hebben er decennia hard aan gewerkt om schrik en afkeer te verwekken bij de Nederlandse bevolking (al dan niet gesubsidieerd) - lieden die op hun geboortegrond ook al niet te pruimen waren.
In de 70er jaren was het bon ton als onze gekleurde medemens Black Power liep te schreeuwen. Maar als nu een Nederlander zijn vaderlandse vlag als embleem draagt op zijn kleding, White Pride durft te zeggen - is hij minder dan een varken. (Waar komt die term trouwens vandaan? Vast niet van een Hollandse agrarier.)
Het is te hopen, dat je voorspelling uitkomt en de Nederlanders wakker worden en massaal rechts gaan stemmen. Dat zal meer bijdragen aan het behoud van ons land en onze cultuur, dan het zoveelste normen-en-waardendebat van J.P.

Hulsteijn

En toen was er licht.


Vrijheid, een heerlijk woord om te horen. Een woord die je onafhankelijk en zelfstandig laat dwalen op deze wereld. Het is een woord wat op tientallen manieren begrepen kan worden.

Voor de 1 kan vrijheid betekenen de beschikking hebben over geld om zelf te kunnen kopen wat ze wil, voor de ander betekent het weer gewoon zelf bepalen met wie ze wil omgaan, weer een ander vind vrijheid een manier van het lef te hebben om je tegen de regels van de Schepper te gedragen. En nog weer een ander verstaat onder vrijheid lekker discotheken bezoeken, bij cafes te zitten, thuis komen wanneer ze wil, lekker uitleven, gemeenschap voor het huwelijk te hebben en haarzelf op te maken als een barbiepop.

Ik heb zelf het boek van Loubna niet gelezen, maar zoals ik haar heb zien praten heb ik voor me zelf al een mening gevormd en heb ik al sterk de indruk van wat er in haar boek staat.

Mijn vader behandelde mij zo, ik werd geslagen, ik moest een hoofddoek dragen, mijn broers mochten uit. Naar mijn moeder werd niet geluisterd en ga zo maar door.

Het is een en al een trauma. En hoe kan je een trauma het beste verwerken. Door erover te praten en constant bezig te zijn met mooie en leuke dingen en zij heeft het gevoel dat ze dat nu heeft en doet, de populariteit van al die meiden daar probeert ze haar geluk in te vinden. Ze word gezien als idool, ze word gezien als de grondlegger van vrouwen die in actie durven te komen tegen de islam en tegen de mannen.
Ik vond dat hele filmpje wel begrijpend en kon bepaalde dingen wel inzien. Maar wat ik niet begreep, was die spandoek en die demonstratie. Wat was hun doel daarmee, dat ze aan Allah wilden laten zien met zijn allen dat ze in opstand komen tegen Hem? Ik bedoel als ze niet willen leven volgens de regels van de islam dan is dat hun probleem. Leef dan als atheist en trek je weg van je familie, zo moeilijk is dat toch niet? Waarom moet je nou alle andere vrouwen die wel bezig willen zijn met de islam en nog niet getrouwd zijn, besmetten met de tekst op de spandoek "geen hoer, geen slavin en nog iets"

Is een vrouw in de islam een hoer of een slavin. Astaghfieroelah. Hoe komen ze hierbij. De vrouw die praktiseert volgens de regels van Allah en de Profeet vzmh leven volgens prinsessen. De islam is de enige die de vrouw rechten heeft gegeven. De islam is compleet in alle opzichten, en geeft een antwoord op elke vraag.

Ja maar,waarom staat in de Koran dan dat de man de vrouw mag slaan?

Allereerst moeten wij weten dat de metgezellen van de profeet vzmh degene waren die op basis van een vers die neergedaald werd constante begeleiding kregen om het op de goede manier te praktiseren. Net zoals bijvoorbeeld de vers dat je moeten bidden, vasten en over je kuisheid moet waken.

Er waren drie metgezellen die op basis hiervan gingen praktiseren. de een ging dag en nacht bidden zonder te rusten, de ander ging elke dag vasten zonder te pauzeren en weer de ander onthield zich van de vrouwen. De profeet vzmh corrigeerde hen en vertelde de een dat hij kon bidden, maar ook moest rusten,de ander werd verteld dat hij dagen pauze moest nemen en weer de ander werd verteld dat hij moest trouwen en genieten van zijn vrouw.

Dit is hoe er naar gekeken moet worden.

en over het slaan van de vrouw is het niet zo dat je naar huis gaat, witte tape om je hand doet, een korte broek aan doet en dan je vrouw de woonkamer induwen, deuren op slot doen en dan hup een linkse op haar rechteroog, een rechtse op haar rechteroog, weer een linkse op haar rechteroog(want dan zie je de blauwe plekken beter) en dan een knietje hard tegen haar baarmoeder aan, haar een harde duw geven tegen de kast aan, heb je die niet dan tegen de tv aan, en dan als klap op de vuurpijl een mooie draaiende, elegante trap tegen haar slaap aan. Dan valt ze flauw en dan ga je nog even op haar keel staan omdat ze je televisie kapot heeft gemaakt.

Als dit de islam is, dan zou niemand natuurlijk moslim worden.
Met het slaan zoals dat in de Koran genoemd word, word niet het slaan bedoeld van hierboven. Nee, de mensen die dat zeggen hebben zeker geen kennis.

Het slaan word als laatste optie gegeven. Je moet weten dat de islam compleet is en geldt voor alle soorten mensen. We weten ook dat de mens zwak en onstandvastig is geschapen. We weten ook dat we dikke vrouwen hebben, we hebben slanke vrouwen, we hebben eerlijke vrouwen, we hebben oneerlijke vrouwen, we hebben sneaky, listige vrouwen, we hebben oprechte, zachtaardige vrouwen, we hebben vrouwen die over hun kuisheid waken en we hebben vrouwen die iedereen ervan wil laten proeven. Hoe meer hoe beter. We hebben ook vrouwen die Allah vrezen en we hebben vrouwen die hun mannen vrezen. In ieder geval vrouwen in alle soorten en maten.

Daarom moeten wij weten dat als mijn vrouw goed voor mij is, eerlijk is, geen sluwe listige praktijken uithaalt en niet de poorten openmaakt tot vreemdgaan, dan is het toch logisch dat ik haar niet "sla" of onrecht aandoe.

Maar als een vrouw tegen mij zegt van "kerel luister jij eens even naar mij, vanaf vandaag neem ik alle besluiten, jij hebt niets meer te zeggen, als jij 1 keer naar een vrouw buitenshuis kijkt dan lig je eruit. Maar ikzelf ga genieten van elke man zoals ik dat wil en daarnaast ga ik de porno-industrie in om mijn geld te verdienen en jij hebt daar niets over te zeggen, sukkel"

Hoe zou ik mij gaan gedragen tegen deze vrouw, geloof me dit komt veel voor dit voorbeeld. Ik zou als eerste met haar gaan praten op een adviserende manier.

Resultaat:
ze luistert niet.

Ik zou nog eens op een adviserende, maar heldere manier met haar praten.

Resultaat:
Ze luistert niet

Ik ga stemverheffend met haar praten met een boze blik in mijn ogen.

Resultaat:
ze doet bijdehand en daagt me uit om haar te slaan als ik een echte man ben.

Ik negeer haar en slaap niet naast haar in bed.

Resultaat:
Ze gaat zich afstandelijker gedragen en hoogmoediger en loopt de hele tijd hardop te zeggen dat ze alle mannen kan krijgen die ze wil en dat ze gaat doen wat ze in haar hoofd heeft.

Ik pak haar bij haar bovenarm, trek haar op een lichte manier naar mij toe en kijk haar op een hele boze manier aan en zeg haar dat ze nu echt te ver gaat en ik pak dan mijn siwakstokje uit mijn borstzak en geef haar drie tikjes op een plaats waarvan ik weet dat er geen huidbeschadigingen ontstaan. Op het moment dat ik dat gedaan heb, word ze bang en begint weer normaal te praten en uit haar ogen te kijken. Het siwakstokje heeft voor wonderen gezorgd. Ik heb haar twee keuzes gegeven. Of normaal doen en Allah gehoorzamen of spullen inpakken en terug naar haar ouders. ze kreeg vijf minuten de tijd.

Na vijf minuten komt ze naar me toe, kust me en zegt dat het haar spijt. Op dat moment zijn we alles vergeten wat er gebeurd is en is de liefde tussen beiden alleen maar groter geworden.

Wie was de boosdoener in dit huwelijk?

Dat was de Shaitan. En dat siwakstokje als je dat gebruikt dan doet dat voor de mens weinig of geen pijn, maar de shaitan is dan in ieder geval weg uit haar voor een tijd.

En daarom mag alleen de siwaak gebruikt worden in soortgelijke situaties als hierbovengenoemd. Maar er mag niet geslagen worden, zowel niet met de platte hand als een vuist.
Niemand maar dan ook niemand kan mij wijsmaken dat er mannen zijn, die volgens de regels van Allah en de regels van Mohamed vzmh leven en hun vrouwen slaan. Wij volgen toch de regels, de profeet Mohamed vzmh heeft nooit en te nimmer 1 van zijn vrouwen geslagen. Waarom zouden wij dat wel moeten doen. Als ze goed is voor je en jij voor haar en er is sprake van open-communicatie(dit moet er trouwens altijd zijn, als je als vrouw gemeenschap wil dan zeg je dat gewoon op een leuke manier tegen hem en als je een uitje wil dan vraag je dat gewoon) dan is er geen enkele reden om je vrouw aan te raken op een verkeerde manier. Je moet haar dan juist meer in de watten leggen.

Maar het is inderdaad anders geregeld bij de cultuurmensen. Maar die mensen misbruiken de regels ook in alle opzichten. Ze zijn ongehoorzaam aan Allah, maar als het uitkomt op het trouwen van 2,3 of 4 vrouwen of het slaan van de vrouw dan volgen ze ineens de islam wel.

Nee zo werkt dat niet. Jij loopt elke avond te gokken, naar cafes te gaan, laat thuiskomen, vrouwen te versieren en dan kom je boos thuis en reageer je het af op je vrouw. Wat ben je voor een malloot. Denk je dat dat de islam is, je vrouw opsluiten, de rechten in te pikken van je vrouw die de islam haar heeft gegeven en zelf doen waar je zin in hebt, terwijl jezelf niet blij bent met wat je doet.

Ga in berouw bij ALlah. Want weet dat elke zonde die jij doet, dat je die terugziet in de relatie met je vrouw. Weet dat als je iemand onrecht aandoet, dat je alleen jezelf onrecht aandoet. Je gaat het op een gegeven moment terugzien in jezelf.
En malloot, knoop het volgende in je oren. met malloot bedoel ik elke jongen die denkt dat een vrouw een dweil, slavin is en geen rechten heeft en die denken dat vrouwen geen behoeftes hebben maar alleen zijzelf.

De islam heeft de vrouw rechten gegeven. De man en de vrouw zijn allebei 50% van de maatschappij. Wat voor de man geldt, geld ook voor de vrouw(behalve zaken als bruidsschat, menstruatie en dat de man verplicht is om voor geld te zorgen en zijn gezin moet onderhouden.)

Elke goed iets wat je bij je vrouw doet is sadaqah(liefdadigheid die beloond wordt door Allah). Haar voeden is sadaqah, haar kussen is sadaqah, haar de tijd geven is sadaqah, gemeenschap met haar hebben is sadaqah en ga zo maar door.
De profeet Mohamed vrede zij met hem stond niet bekend om zijn agressieviteit of onbeleefdheid. Nee, hij stond bekend om zijn uitmuntende karakter. Als hij sprak waren het niet woorden die mensen beledigde of vernederde, nee integendeel het waren parels die uit zijn mond kwamen. Mensen die oprecht naar zijn woorden aan het luisteren waren, verbaasde zich en diegene die iets goeds in zich hadden bekeerden zich naar de islam. Vandaar ook het succes van de islam, en dat alleen maar met woorden.

Dus tegenwoordig proberen mensen met woorden ook de islam, nee ik zeg het verkeerd, de moslims negatief te beinvloeden. Want ook in het jaar 2003 blijkt de islam succesvol te zijn. Sinds 11 september zijn er alleen al in amerika ca 2 miljoen mensen bekeerd tot de islam, dan hebben we ze nog niet eens in Nederland geteld. Hier groeit de islam ook na elke negatieve programma van nova of rondom 10 en andere programma's waarin hirschi ali, ebru umar, s.adar in voorkomen. Kijk op dit gebied zeg ik ook, het is absoluut goede reclame, maar waar ik me zorgen om maak, zijn de marokkaanse meiden die in zo'n cultuur leven waarin de man alles maar dan ook alles bepaalt en de rechten van de vrouw inpikt. Deze meiden als ze zulke dingen horen over loubna loubna die zien dit natuurlijk als een opening naar de wereld van de shaitan. Daarom is het onze taak om nu echt bezig te zijn met die marokkaanse meisjes en ze te informeren over de echte islam en de druk van de shaitan tegen te houden. Er zijn alhamdoelilah genoeg praktiserende meiden in Nederland die deze taak op zich kunnen nemen. Schrijf mooie teksten, deel cassetes uit, deel boekjes uit, geef ze mooie anasheedcassetes of cd's.
Op een gegeven moment worden er vier of vijf van die meiden uitgenodigd door zo'n man, waarvan ze zogenaamd zeiden dat hij moslim was. En deze man ging die meiden helemaal opfokken en klaar maken voor de toer op de weg van de hel.

Toen die meiden werd gevraagd wat ze wel of niet met jongens mogen doen.

En toen ze zeiden dat ze niet eens met ze mochten praten.

Toen ging hij dat even lekker aandikken.

Wat!!!! mogen jullie niet eens met ze praten.

Elke debiel, halve gare weet dat relaties beginnen met praten. Kijk maar in de praktijk in Nederland. Als een vrouw met een man aan het praten is en na vijftien minuten staan ze nog te praten. Dan komt de vraag "heb je al een vriendin?"

En daarom verbiedt de islam dergelijke zaken.

"Als een man en een vrouw samen zijn dan is de derde persoon de shaitan".
Wat loubna heeft, dat hebben veel marokkaanse meiden. Ik ken ze zelf ook binnen mijn familie. Op 12-jarige leeftijd begonnen met het dragen van een hijaab(sluier), ze werd 18 en hup lang leve de lol. Rokjes uit de kast, strakke truitjes, cement werd er op de gezicht gesmeerd. Oil of olaz ( dat is natuurlijk tegen de rimpeltjes) maar dat wisten jullie natuurlijk al en dan word er een geur opgedaan, die een aantrekkingskracht heeft van 12,87 op de schaal van richter. Als zij buiten loopt en langs een groepje loopt, dan blijft de geur zoiezo een aantal minuten hangen en daarnaast gaan de ogen van de boys richting haar.

"Een vrouw die geparfumeerd buitenshuis gaat is overspelig en elke oog die naar haar kijkt pleegt overspel"
(overlevering)

Dit noemen ze leven. Ik ben een keer met deze persoon gaan praten en wat bleek, ze was superongelukkig. Ze wilde uit dit leven stappen, maar ze werd tegengehouden door iets, jullie kunnen wel raden wat haar tegenhield. Ze was bang om weer een andere richting op te moeten gaan. Ze had al werk en daar leefde ze ook voor. Ze werkte niet om te leven, maar ze leefde om te werken. Het was echt een cyclus die altijd maar hetzelfde bleef.

Op een keer liep er een vos door het bos. er werd aan deze vos gevraagd. Wat ga je doen beste vos?
Ik ga graven.

Waarom ga je graven?
Om te kunnen eten

Waarom ga je eten?
Om sterk te worden

Waarom wil je sterk worden?
Om te kunnen graven.

Waarom wil je graven?
Om te kunnen eten

Waarom wil je eten?
Om sterk te worden

Waarom wil je sterk worden?
Om te kunnen graven.

Dit is de cyclus die de vos aflegt, maar eigenlijks is dit dezelfde cyclus als die de ongelovigen en de verloocheners van de waarheid afleggen.

Constant maar hetzelfde in het leven doen, ze leven in een cyclus.
Op een gegeven moment vroeg deze familielid aan mij of ik een praktiserend persoon kon regelen voor haar om te trouwen. Toen bleef ik even stil. Ik dacht bij mijzelf van "ik loop op een broeder af, vertel hem dat er een meid is die wil trouwen, ze draagt rokjes, plamuurt cement op haar gezicht, gebruikt oil of olaz en gebruikt sterke geuren en ze bidt niet en doet ook niets voor de islam"

Toen dacht ik bijmijzelf dat het een onmogelijke taak was voor mij om dit te regelen. Ik dacht bij mijzelf dat er toch misschien iemand is die zegt van "ik wil de 7asanaats(goede daden) verdienen om haar te begeleiden naar de islam toe". Maar ik realiseerde mij dat deze maatschappij haar mannelijke karaktereigenschappen heeft aangeleerd en dat ze hard en brutaal was. Dus het onmogelijke werd nog onmogelijker.

Wat ik wil zeggen is, is dat iemand die in zo'n leven zit niet automatisch betekent dat zij gelukkig is. Nee dat leek alleen maar zo in het begin. De shaitan maakte de zondes alleen maar schoonschijnend en het leek allemaal maar mooi, het leventje van de discotheken, cafes, versierd worden en het werken op plaatsen die niet toegestaan zijn. Maar later komt ze erachter dat het haar geen completering in haar leven heeft bezorgd. Ze voelt haarzelf ongelukkiger dan ze voorheen was binnen die cultuur. Maar ze kan niet meer terug, want ze is vervloekt door haar familie. Wat wil ze toch graag terug, maar het gaat niet. Toen ze daar zat in die familie, toen maakte shaitan haar helemaal gek en nu is shaitan er niet meer, nu ze zich ongelukkig voelt en heimwee heeft naar haar ouders.
Je hebt ook van die meiden die dan voor de weg van de hel kiezen en er op belanden. Jaren zitten ze er dan op, doen alles wat Allah verboden heeft en dan op een gegeven moment gebeurt er iets ergs met haar, een geslachtsziekte of aids en wat doet ze dan?

Wat is dit nou, als God er echt was dan had Hij mij dit niet laten overkomen, dan had ik niet zo hoeven leiden.

Ho, meiske, heeft Allah tegen jou gezegd dat je dat moest gaan doen of heb je dat zelf gedaan en gekozen?

Heeft Allah jouw niet gewaarschuwd hiervoor? Ben jij niet diegene die Allah vergat, waarop Allah jouw vergat?
Was jij niet diegene die in opstand kwam tegen je ouders en Allah? Werd jouw niet in het verleden gewaarschuwd hiervoor? Als je je verstand had gebruikt ipv je lusten dan was dit allemaal niet gebeurt.

Eigen schuld meid, had er eerder bij moeten nadenken.

Niet nu het fout is gegaan, dat je Allah de schuld geeft. Nee, astaghfieroelah, geef jezelf de schuld.

Zo zie je maar, je hebt 3 jaar zogenaamd lol gehad en het heeft de rest van je leven verpest en je bent daarnaast je hele familie kwijt geraakt. Alleen maar omdat je uit wilde gaan en op een gegeven moment in contact kwam met een leuke loverboy, die jouw op een gegeven moment op een sneaky manier achter de ramen zette. Je werkte daar, je had gemeenschap met verschillende vieze mannen. Je raakte besmet met het virus en nu zit je dan met de gebakken peren. Je leven helemaal vergooid. Wat zeg ik, je leven vergooid en je hiernamaals vergooid.
Dat dit probleem heerst in deze maatschappij dat is bekend. Niet alleen in Nederland, maar dus ook in Belgie en Frankrijk. De Marokkaanse meiden zijn het zat dat hun broers alles mogen en zij mogen niets. Ze worden onderdrukt en zo gaan ze een innerlijke strijd met henzelf aan. Ze weet niet wat ze moet doen, en loubna loubna notre mademoiselle francaise qui parles le francais bien, mais die not so vrolijk en happy is, komt in opstand en zal alle poorten openen voor de shaitan speciaal om alle Marokkaanse vrouwen en meiden de huizen te krijgen en hun duidelijk te maken dat ze geen hoeren en slavinnen zijn. Ja, ja hoeren en slavinnen. You are sure, loubna? Zit het echt zo in elkaar of is je onder de tafel een envelopje met euro's doorgeschoven om dergelijke uitspraken te doen?

Want wanneer ben je een hoer?

Als je je lichaam verhuurt aan een vreemde man. En doet een Marokkaanse man die volgens de cultuur leeft dat?

Nee, want het is zijn vrouw waar hij mee getrouwd is.

Huh, maar waarom zegt loubna loubna dat dan?

Zal wel blond zijn van binnen en buiten(kan dat dan, ja dat is nieuw)

En wat is een slavin?
Een slavin is een vrouw die bij je in dienst is en alle karweitjes binnenshuis opknapt en er betaalt voor word.

En zijn de Marokkaanse vrouwen dat?

Nee, die zijn niet in dienst bij de man, maar zij is gewoon de baas binnenshuis en de man is dat buitenshuis.

Weer zegt loubna loubna iets wat niet klopt.

Ik denk dat het door haar trauma komt en zij met emoties sprak ipv met haar verstand.

Zal ik jullie eerlijk zeggen, de ongelovigen genieten ervan dat er mensen zoals hirschi ali, ebru umar, s. arda en loubna loubna zijn.

Zij kunnen nu thuis zitten en onze eigen mensen die zogenaamd moslima's zijn geweest die maken wel even korte metten met het laten groeien van de islam. Maar zal dit plan slagen. Nee, natuurlijk niet, de Islam zal nog extremer groeien ondanks de negatieve reclame. Alleen de meiden met twijfels in hun harten zullen de weg bewandelen van loubna. De meiden die weten wat de islam echt inhoudt, die laten zich niet beinvloeden door de media of een of andere geintegreerde, geemancipeerde mademoiselle.

Want als wij goed nadenken, zou iemand die weet hoe het aanvoelt om innerlijke geloof te hebben en die geleidt word door de Heer van zeven hemelen en de Heer van de Geweldige Troon, overstappen naar het duisternis, de weg van de hel? De weg die mooi en schoonschijnend word gemaakt door de Shaitan, maar die eigenlijks jou niet zo gelukkig maakt. Laat ik het nog sterker zeggen het maakt je helemaal niet gelukkig.
Dat iemand uit het duisternis(uitgaan, zuipen, roken, drugs, gokken, achter de meiden aan, versierd worden door players, casanova's, don juans en nerds enz.) af en toe lacht, is geen bewijs dat degene gelukkig is. Nee, gelukkig zijn is iets blijvends. Het is iets wat in je hart zit, daar bevind zich het geluk en niet op je lippen, door een glimlach of in je verstand omdat je iets leuks meegemaakt hebt.

En kan een mens gelukkig worden door wereldse zaken. Nee, niet voor een lange tijd. Bijvoorbeeld:

Als wij werken bij een baas, ik bedoel een werkgever, (want alleen een hond heeft een baas), en wij werken daar 40 uur in de week en verdienen een aardig zak-eurotje. En wij zien een prachtige jurk hangen. Die jurk kost 399,99(ze maken er natuurlijk niet 400 euro van, want dat ziet er duurder uit. nee, verkopers werken met psychologische prijzen, want dat lijkt goedkoper.), elke keer als jij naar die jurk kijkt dan smelt je, je wil die jurk graag hebben, shaitan fluistert je mooie woorden in en maakt die jurk nog mooier dan het werkelijk is. Want shaitan ziet dat er een grote split zit in die mooie, zwarte gala jurk en denkt van "hee ik kan dit meisje gebruiken om de jongens op het verkeerde pad te brengen". Daarnaast denkt hij van als zij deze jurk koopt, dan zal ze veel versierd worden, want ze heeft mooie, gladde, egale benen, en daar kicken de boys op(alleen de boys die vrouwen lustobjecten vinden, want een moslimman werpt ten alle tijde zijn blik naar beneden als er een vrouw aankomt lopen). En als boys erop kicken, dan betekent dat dat ze ook veel versierd zal worden en dat de kans groot is dat ze haar maagdelijkheid zal verliezen en op het pad van de duivel terechtkomt. Het pad van uitgaan, ongehoorzaamheid van de ouders en ongehoorzaamheid aan Allah en onze geliefde profeet Mohamed vrede zij met hem. En ongehoorzaamheid van Allah en de profeet vzmh leidt tot ongeloof. En ongeloof leidt tot .......(dat kunnen jullie zelf wel raden)
Hahaha, party-time denkt shaitan. I'm gonna make her crazy over die zwarte jurk. En inderdaad hij geeft haar geen rust. Hij komt van de ene op maat gemaakte influistering na de andere. Hij heeft haar bijna overtuigd. Hij vertelt haar dat als zij die jurk koopt dat de hele wereld aan haar voeten ligt. En inderdaad zo lopen de meeste vrouwen erbij als ze zehma mooi gekleed zijn. Heel arrogant, elke vrouw die haar richting opkijkt, die kijkt ze met een vernederende blik aan van "Alle mannen kijken naar mij en niet naar jou". En alleen die blik zegt de andere vrouw genoeg. De mannen kwijlen op haar en de vrouwen zijn jaloers op haar, omdat zij een prachtig figuur heeft en mooie benen. Maar waarom moet dat op deze manier. Ik bedoel als ik een sterke boy zou zijn en ik zou het ook van mezelf weten, dan ga ik er toch ook niet mee showen. Show ik ermee dan ben ik er nog niet van overtuigd en wil door het gedrag of de mening van anderen weten of het inderdaad zo is dat ik sterk ben.

Net zoals je bijvoorbeeld je rijbewijs net gehaald hebt, als je die net hebt dan wil je opvallen ermee en laat het graag aan andere mensen zien. Want je bent trots dat je hem gehaald hebt. Maar denk je nou echt dat er iemand is die jaren zijn rijbewijs heeft en er dan nog mee opschept of ermee aandacht wil trekken. Nee dat kan niet, want na een jaar ben je het al zat dat je dat roze papiertje hebt.

Zo is het ook met deze vrouwen die willen opvallen in de maatschappij. Ze zijn zo onzeker van binnen in hun hart, hun hart is zo leeg van binnen dat zij een completering zoeken. Die denken ze te kunnen vinden door de jaloerse blikken van andere vrouwen en door het gekwijl van vieze, gefrustreerde mannen(want een moslimman werpt zijn blik naar beneden als er een vrouw aan komt lopen in zijn richting). Maar ik zal hun zeggen, de completering in je hart zal je nooit maar dan ook nooit vinden in wereldse zaken of in andere mensen. Dat garandeer ik jullie!!!!

abou faris uit Leiden
En toen was er licht.Inhoud | Column | Recreatie | Archief | Service

Slijmen of
Schelden?
Schrijf Terug!